Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
The grammatical gender variants of German substantives. A case study using the examples of Biskuit, Keks, Marzipan, Nougat and corroborated by corpus.
MACHOVÁ, Markéta
Autorka se v práci zabývá nejnovějšími tendencemi ve vývoji morfologického systému německých substantiv. Za pomoci korpusu DeReKo provádí analýzu kolísání rodu u slov Biskuit, Keks, Marzipan a Nougat, přičemž vztahuje svoji pozornost především na jeho diatopickou a sémantickou distribuci. Ve své práci se soustředí mimo jiné na etymologii daných slov. Výsledky analýzy porovnává s údaji, které nám poskytují vybrané slovníky. V teoretické části se věnuje historii, metodám a potenciálu korpusové lingvistiky. V praktické části provádí analýzu výše uvedených substantiv.
Italská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Uznávání diplomů a kvalifikací v Evropské unii".
BENEŠOVÁ, Ivana
Tématem bakalářské práce je zkoumání českých překladů italské verze legislativních textů Evropské unie z oblasti? Uznávání diplomů a kvalifikací v Evropské unii?. První část definuje lingvistické pojmy termín a kolokace, vymezuje koncepci korpusu a korpusové lingvistiky. Druhá představuje zdroj evropského práva, vybrané legislativní texty, popisuje jejich úpravu a následnou práci s programem ParaConc. Třetí oddíl je věnován konkrétním termínům, hierarchii a gramatické struktuře kolokací. Čtvrtá kapitola posuzuje správnost českých překladů, vycházejících z italské terminologie evropského práva. Následuje shrnutí. Práce je doplněna italsko-českým slovníčkem zkoumaných termínů a kolokací.
Morfologické značkování a lemmatizace v korpusech ČNK
Jelínek, Tomáš
Postup automatického značkování: tokenizace a segmentace, morfologická analýza a disambiguace.
Anaforické koreferenční substantivum
Štícha, František
Sémantická konkurence identifikátorů ten a tento na základě práce s Českým národním korpusem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.